Jeugdfanfare – Toet EnsembleIn 2012 werd, onder de vleugels van het fanfarebestuur, de werkgroep ‘jeugdopleiding’ opgericht.

Het doel van deze denktank was het uitwerken van een jeugdbeleid binnen de fanfare. Hierbij lag de nadruk op de ondersteuning van de jongste leden van het orkest, en op het aantrekken van nieuwe jonge muzikanten.

In het kader van deze laatste doelstelling werd door de werkgroep het voorstel gelanceerd om opnieuw een instaporkest/jeugdorkest op te starten, in navolging van het 10 jaar eerder opgedoekte jeugdorkest ‘Berghina’. Het voorstel werd door het fanfarebestuur warm onthaald, waarna de zoektocht naar dirigent en muzikanten kon beginnen. Dankzij de connecties van voorzitter André werden al snel verschillende geïnteresseerde jongelingen gevonden.

Als dirigent werd gekozen voor Imanuel Van Daele, die zelf al van op jonge leeftijd bij de fanfare speelt. De eerste repetitie vond plaats in februari 2013, en na een aantal maanden goed repeteren, was het jeugdorkest in december van datzelfde jaar klaar voor haar eerste optreden.
Sindsdien treedt het jeugdorkest meermaals per jaar op, voornamelijk tijdens evenementen van de fanfare.

De wekelijkse repetities vinden plaats in SCC De Venne, Veerstraat 38 te 9290 Uitbergen (Berlare), telkens op vrijdagavond van 19.30 tot 20.15 uur. 

 

Muzikant worden bij onze jeugdfanfare ?
Je speelt minstens 2 jaar instrument in een muziekacademie ?
Je wilt mee spelen in deze coole jeugdfanfare ?
Neem dan vlug contact op met :
– onze voorzitter : André De Lausnay via GSM (0485/91 20 17) of e-mail voorzitter@fanfare-uitbergen.com
of
– onze dirigent : Luc Becqué via GSM (0470/762005) of e-mail secretaris@fanfare-uitbergen.com.

Terug naar boven.